Till senaste kommentaren

Sista förbrukningsdag nötfärs- gravid

Nötfärsen passerade sista förbrukningsdag igår. Luktar inte konstig och har "fin" färg. Är gravid. Hur osäkert är det att äta?

Kommentarer

  • Hej
    Eftersom köttfärs alltid ska genomstekas dör alla bakterier vid tillagningen. Köttfärs är ett livsmedel som förstörs snabbt av bakterier, men du skriver att den luktar ok och ser ok ut. Det betyder att den fortfarande är ätbar. Då går det bra att äta köttfärsen efter att du har tillagat den i en varm maträtt. Det gäller även när du är gravid.

    Med vänlig hälsning
    Åsa R
    (Uppdaterad )
  • Hej
    Är det ok för gravid (även tidigt i graviditeten) att äta blandfärs som frusits in dagen innan sista förbrukningsdatum? För visst kan man frysa in t ex färs och liknande både innan och samma dag som sista förbrukningsdagen för att äta senare?

    Är det något man bör tänka på extra som gravid när det gäller bäst före/sista förbrukningsdatum utöver det som gäller för alla?

    Tack!
    Linda
  • Hej och tack för din fråga.

    Det är inte något särskilt att tänka på för gravida i detta sammanhang. Det går bra att frysa in färsen innan sista förbrukningsdag och sedan tina den vid senare tillfälle. Köttfärs ska alltid vara genomstekt innan man äter den. Det gäller alla, inte enbart gravida.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
    (Uppdaterad )
  • Gäller detta alla färs? Även fläsk, lamm och kycklingfärs?

    Anna
  • Hej, tack för frågan.
    Ja, det gäller all färs.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Om köttfärsen hunnit bli lite grå, kan man som gravid tillaga den? Sista förbrukningsdagen idag. Om man tillagar lite och frysa ner resten funkar det?
    Ann
  • Hej, tack för frågan.

    Ja, det fungerar att göra som du beskriver även när man är gravid.

    Vänliga hälsningar
    Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.