Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Eftersom köttfärs alltid ska genomstekas dör alla bakterier vid tillagningen. Köttfärs är ett livsmedel som förstörs snabbt av bakterier, men du skriver att den luktar ok och ser ok ut. Det betyder att den fortfarande är ätbar. Då går det bra att äta köttfärsen efter att du har tillagat den i en varm maträtt. Det gäller även när du är gravid.
Med vänlig hälsning
Är det ok för gravid (även tidigt i graviditeten) att äta blandfärs som frusits in dagen innan sista förbrukningsdatum? För visst kan man frysa in t ex färs och liknande både innan och samma dag som sista förbrukningsdagen för att äta senare?
Är det något man bör tänka på extra som gravid när det gäller bäst före/sista förbrukningsdatum utöver det som gäller för alla?
Tack!
Det är inte något särskilt att tänka på för gravida i detta sammanhang. Det går bra att frysa in färsen innan sista förbrukningsdag och sedan tina den vid senare tillfälle. Köttfärs ska alltid vara genomstekt innan man äter den. Det gäller alla, inte enbart gravida.
Vänliga hälsningar
Ja, det gäller all färs.
Vänliga hälsningar
Ja, det fungerar att göra som du beskriver även när man är gravid.
Vänliga hälsningar