Sista förbrukningsdag nötfärs- gravid
Nötfärsen passerade sista förbrukningsdag igår. Luktar inte konstig och har "fin" färg. Är gravid. Hur osäkert är det att äta?
Följ inlägget
2
följare
Eftersom köttfärs alltid ska genomstekas dör alla bakterier vid tillagningen. Köttfärs är ett livsmedel som förstörs snabbt av bakterier, men du skriver att den luktar ok och ser ok ut. Det betyder att den fortfarande är ätbar. Då går det bra att äta köttfärsen efter att du har tillagat den i en varm maträtt. Det gäller även när du är gravid.
Med vänlig hälsning
Är det ok för gravid (även tidigt i graviditeten) att äta blandfärs som frusits in dagen innan sista förbrukningsdatum? För visst kan man frysa in t ex färs och liknande både innan och samma dag som sista förbrukningsdagen för att äta senare?
Är det något man bör tänka på extra som gravid när det gäller bäst före/sista förbrukningsdatum utöver det som gäller för alla?
Tack!
Det är inte något särskilt att tänka på för gravida i detta sammanhang. Det går bra att frysa in färsen innan sista förbrukningsdag och sedan tina den vid senare tillfälle. Köttfärs ska alltid vara genomstekt innan man äter den. Det gäller alla, inte enbart gravida.
Vänliga hälsningar
Ja, det gäller all färs.
Vänliga hälsningar
Ja, det fungerar att göra som du beskriver även när man är gravid.
Vänliga hälsningar