Skivad rostbiff - ok för gravida?

Hej, kan man äta rostbiff som är skivad och paketerad i affären i förpackning när man är gravid?
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej,
    ja, du kan äta kall rostbiff som är skivad i affären under följande förutsättningar:

    1. Det är högst en vecka efter förpackningsdag. Då är risken för skadliga halter av listeria liten.
    2. Den är inte blodig. Om rostbiffen mot förmodan är blodig bör du frysa den först i minst tre dygn. Då dör eventuella toxoplasmaparasiter.

    Har du även sett vår sökfunktion "Fråga Liv"? Där kan du skriva in olika livsmedel för att se om de är okej att äta som gravid eller inte.

    Med vänlig hälsning
    Åsa R
    (Uppdaterad )
  • Hej,
    dum fråga. Men kan jag äta en som är förpackad för mer än 1v sen men som ja fryser in i 3dygn?
    M
  • Hej, tack för frågan. Den är inte dum.

    Nej, i frysen dör inte listeriabakterien, så det hjälper inte att frysa den. Det man kan göra när det gått mer än en vecka är att steka eller upphetta köttet på annat sätt. Då dör listeriabakterierna.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Gäller detta även om man köper skivad rostbiff över delikatess disken?
    Sanne
  • Hej!

    Ja, det som står ovan gäller även för om man köper skivad rostbiff i delikatessdisken. Då kan man räkna inköpsdagen som förpackningsdag och om man vill vara riktigt säker på förpackningsdagen kan man fråga personalen i delikatessdisken.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.