Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Om korven är varmrökt som till exempel falukorv, grillkorv, prinskorv så går det bra att äta som gravid. Det samma gäller julkorv.
Vad gäller kallrökt korv som till exempel ystadkorv med flera så bör du frysa den i 3 dygn innan du äter den. Efter det kan du äta den under hela hållbarhetstiden. Om du upphettar korven innan du äter den behöver du inte frysa den först.
Med vänlig hälsning
Ja det går bra eftersom korven då tillagas, det vill säga blir ordentligt upphettad. Därmed dör alla eventuella mikroorganismer och maten blir säker även för gravida.
Vänliga hälsningar
Tack på förhand, Sally
Ja, alla varmrökta korvar är ok att äta utan att man först fryser dem.
Med vänlig hälsning
Är så sugen på dansk pölsekorv - är den rökt och säker att äta?
Tack.
Ja, det går bra att äta dansk pölsekorv även när man är gravid.
Med vänlig hälsning
Ja, det går bra att äta falukorv när man är gravid. Den är både värmebehandlad vid tillverkningen och vid tillagningen.
Med vänlig hälsning
Chorizo är en korv som också kan ätas kall eftersom den är värmebehandlad vid tillverkningen. Men visst går den bra att upphetta i en varm maträtt.
Med vänlig hälsning,