Rökt korv - gravid?

Kan man äta rökt korv som gravid? T.ex. ystadkorv, gammaldags julkorv osv?

Viktoria

Kommentarer

  • Hej!

    Om korven är varmrökt som till exempel falukorv, grillkorv, prinskorv så går det bra att äta som gravid. Det samma gäller julkorv.

    Vad gäller kallrökt korv som till exempel ystadkorv med flera så bör du frysa den i 3 dygn innan du äter den. Efter det kan du äta den under hela hållbarhetstiden. Om du upphettar korven innan du äter den behöver du inte frysa den först.

    Med vänlig hälsning
    Christina L
    (Uppdaterad )
  • Kan jag äta salsiccia korv som gravid om den ingår i maträtt tex salsiccia pasta?
    Tove
  • Hej Tove och tack för frågan.
    Ja det går bra eftersom korven då tillagas, det vill säga blir ordentligt upphettad. Därmed dör alla eventuella mikroorganismer och maten blir säker även för gravida.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Hej! Är alla korvar som är varmrökta okej att äta utan att frysas först?

    Tack på förhand, Sally
    Sally
  • Hej!

    Ja, alla varmrökta korvar är ok att äta utan att man först fryser dem.

    Med vänlig hälsning
    Christina L
  • Hej,

    Är så sugen på dansk pölsekorv - är den rökt och säker att äta?
    Tack.
    Camila
  • Hej Camilla!

    Ja, det går bra att äta dansk pölsekorv även när man är gravid.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Kan man äta falukorv i korvstroganoff när man är gravid?
    Elise
  • Hej Elise!

    Ja, det går bra att äta falukorv när man är gravid. Den är både värmebehandlad vid tillverkningen och vid tillagningen.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Hejsan! Gäller svaret ovan i tråden kring salsiccia även för chorizo som har upphettats ordentligt? Mvh Mina

    Mina
  • Hej
    Chorizo är en korv som också kan ätas kall eftersom den är värmebehandlad vid tillverkningen. Men visst går den bra att upphetta i en varm maträtt.

    Med vänlig hälsning,
    Åsa R
  • Hej kan man äta  grillkorvar i 10 pack som är gjord utav kyckling Om man är gravid ?

    behöver man vara orolig vid tillagning angående listeria ?
    Erik
  • Hej Erik och tack för din fråga!

    All mat som är upphettad är säker att äta med avseende på skadliga mikroorganismer.

    De allra flesta korvar är värmebehandlade vid tillverkningen, exempelvis grillkorv, varmkorv, falukorv, prinskorv. Dessa korvar kan man även äta kalla. Detta eftersom eventuella sjukdomsframkallande bakterier avdödas redan vid tillverkningen. Detta gäller alla konsumenter även gravida.

    Om det däremot skulle vara råa korvar behöver de bli helt genomstekta innan de äts. Om det är en rå korv framgår det på förpackningen. Detta gäller alla konsumenter även gravida.

     Med vänlig hälsning
    Catarina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.