Pvc- film i restaurangkök
Hej!
Jag har jobbat i över 20 år på olika restauranger och i stort sett överallt används
Storköksfilm refill PVC 45cmx300m från Teampack.
Om det inte är just det här märket så används andra märken av pvc film
Den används till allt inklusive varmhållning av mat och även i ugn på temperaturer under 120 grader och över mat som ska värmas i mikrovågsugn.
Min fråga är om det är ok. Jag har läst att pvc film kan släppa farliga ämnen när den blir varm.
Mvh/Andreas
Följ inlägget
1
följare
För kontaktmaterial av plast ska det medfölja en förklaring om överensstämmelse där det bland annat framgår specifikationer för användningen gällande tid och temperatur för hantering och lagring i kontakt med livsmedel. En sådan förklaring om överensstämmelse ska finnas i alla handelsled utom detaljhandelsledet. Se förordning (EU) nr 10/2011.
I detaljhandelsledet ska kontaktmaterial vara märkta enligt artikel 15 i förordning (EG) nr 1935/2004. Där framgår bland annat att det vid behov ska finnas särskilda anvisningar som ska iakttas för att användningen ska ske på ett säkert och lämpligt sätt.
Leverantören eller tillverkaren är de som ska ange hur produkten är avsedd att användas. Tillverkare och importörer av kontaktmaterial kontrolleras av behöriga kontrollmyndigheter, vilket i Sverige främst är kommunen. Mer information finns i Kontrollwiki, Livsmedelsverkets webbplats för fördjupning, där även aktuell lagstiftning finns länkad.
Vänligen,