Till senaste kommentaren

Proteinpulver och proteinbars till gravida och ammande?

Jag undrar om det är okej för gravida och ammande att använda proteinpulver och äta till exempel proteinbars och dricka proteindrycker?
Livsmedelsverket Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Livsmedelsverket har inga särskilda råd om proteinprodukter till gravida och ammande. Äter man varierat behövs inget extra protein. Det bästa för hälsan är att äta vanlig mat.

  Proteinprodukter är oftast onödiga
  Proteinpulver och andra proteinprodukter är inte något som behövs om man äter en varierad kost. Även med en vanlig kost får vi i oss tillräckligt av protein. Överflödigt protein omvandlas till energi (kalorier) i kroppen, och används direkt eller lagras som fett. Det gäller även den som tränar mycket. Läs gärna mer om det på vår sida om Protein, under rubrikerna Hur
   mycket protein är lagom?
  och Protein och träning.

  Eventuella risker
  Livsmedelsverket har inget register över vilka proteinprodukter som finns på marknaden och vad de innehåller. Därför kan vi inte säga vilka eventuella risker som är förknippade med användning av dem under graviditet och amning. Det är företagen som är ansvariga för att deras produkter är säkra för konsumenten.

  Kosttillskott
  Livsmedelsverket har råd om kosttillskott för gravida och ammande, de finns både på sidorna med råd för gravida och ammande, och på en särskild sida: Kosttillskott - råd till gravida och ammande.
  Livsmedelsverket
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.