Persemon / kakifrukt

Varje höst gläds jag åt persemon. Men rätt ofta stöter jag på frukt som smakar märkligt, och som ger en konstig beläggning på tänderna. Undrar om det är rester av bekämpningsmedel. Har ni möjlighet att kolla detta?
Janeke

Kommentarer

  • Hej Janeke,
    tack för frågan.

    Det är inte så ovanligt att man råkar ut för just detta när man äter kaki-frukt.
    Frukten innehåller naturligt garvsyra (tannin), olika mycket beroende på sort, och framför allt beroende på mognadsstadie. Ett tips är att prova att spara dem ett tag så att de mognar, eller ta bort skalet.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Hej.

    Är det okej att ge sitt barn (9 månader) kakifrukt/persemon?
    Pontus
  • Hej, tack för frågan.

    Ja, det är okey.
    Här är våra råd för spädbarn: Spädbarn (livsmedelsverket.se)

    Vänliga hälsningar
    Ingela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.