Mineralsalt - bra för hälsan?

Mineralsalt (seltin) innehåller en hög halt kalium och i gengäld lägre halt av natrium. Det hålls för att ge lägre blodtryck. Livsmedelsverkets sidor innehåller mycket om att salta mindre, men ingenting om effekten av att byta ut vanligt jodsalt mot Seltin. Vi har använt Seltin i många år och jag undrar om det hade varit bättre med vanligt jodsalt (i måttliga mängder) istället?
1: Vad är livsmedelsverkets syn på Seltin. Rekommenderar man något?
2: Elak fråga: Varför finns det inte redan information om s.k. mineralsalt på er hemsida? Jag har lyft frågan med SLV för åtskilliga år sen.
Fredrik

Kommentarer

  • Hej Fredrik!

    Mineralsalt är ett bra sätt att hålla nere på intaget av natrium. I vårt råd om salt skriver vi under rubriken "Byta salt" om att man kan välja salt med mindre natrium. Vi har även en särskild text om det under rubriken Syna saltet.

    Välj rätt salt (livsmedelsverket.se)

    Där skriver vi om mineralsalt, men som myndighet kan vi inte nämna några specifika märken. Kanske är det därför du inte har hittat den tidigare.

    Vänliga hälsningar
    Åsa B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.