I vårt forum kan du snabbt söka svar på vanliga frågor.
Gravida kan även söka svar i "Fråga Liv".
Livsmedelsföretag kan även få svar på frågor genom att:
- läsa vår information till företagare,
- kontakta oss via telefon 018-175500
(tis.9.00-11.00 och tors.14.00-16.00)
- mejla frågan till fragor@slv.se
Tänk på att inte ange känsliga personuppgifter, exempelvis namn eller information om någons hälsa.
Så behandlar Livsmedelsverket personuppgifter.
tack för din fråga.
Ja, sill går bra att äta när man är gravid och det gäller även inlagd sill som till exempel matjesill. Sillen som säljs på burk är gjord av fisk från Västerhavet eller Ishavet och i denna fisk är halterna av miljögifter låga.
På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på.
Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
Det går bra att äta silltårta så länge den förvarats i kylen. Den håller sig säker några dagar.
Vänliga hälsningar
Du kan äta matjessill oavsett om den ligger i glasburk eller konservburk.
Vänliga hälsningar
Vad gäller generellt för sill där det står att den är från Nordostatlanten? Är den ok att äta för ammande?
Om du menar inlagd sill där det står fiskad i Nordatlanten så är den i princip aldrig från Östersjön så den kan du äta inom ramen för våra allmänna råd om fisk och skaldjur: ät fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan, variera mellan magra och feta sorter och välj miljömärkt.
Välkommen igen om du har fler frågor!