Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Tack för din fråga!
Beroende på hur köttet är tillrett och förvarat så kan det gå bra för även gravida att äta av köttet, men det kan även vara så att de behöver avstå. Jag redovisar de olika svaren här nedan:
- Om fårfiolen är varmrökt kan de gravida äta av köttet utan problem.
- Om fårfiolen är kallrökt så kan de äta av köttet om det har varit fryst i minst 3 dagar.
- Om fårfiolen är kallrökt och inte har varit fryst bör de avstå frän att äta av köttet.
ToxoplasmaToxoplasma gondii dör vid upphettning till minst 60 - 65 ºC eller djupfrysning i -18 ºC i minst tre dygn.
Vänliga hälsningar