Sök gärna bland tidigare frågor i forumet så kan du snabbt få svar. Företag finner även svar på Företagande, regler & kontroll. Gravida kan använda "Fråga Liv" via Mat för gravida.
Livsmedelsverket ger inte personliga kostråd. Vi ger generella råd om mat, dricksvatten, matvanor och hälsa, och generella svar på företagsfrågor om kontroll och regler. Vid specifika företagsfrågor, kontakta din kontrollmyndighet.
Frågorna hanteras säkert. Ditt svar innehåller en länk som bara du når. Ange inte uppgifter som kan kopplas till dig. Om vi synliggör frågor, tar vi bort personliga uppgifter. Du måste inte ange ditt riktiga namn men mejladress behövs för att få svar.
Läs mer i vår policy nedan.
Tack för din fråga!
Beroende på hur köttet är tillrett och förvarat så kan det gå bra för även gravida att äta av köttet, men det kan även vara så att de behöver avstå. Jag redovisar de olika svaren här nedan:
- Om fårfiolen är varmrökt kan de gravida äta av köttet utan problem.
- Om fårfiolen är kallrökt så kan de äta av köttet om det har varit fryst i minst 3 dagar.
- Om fårfiolen är kallrökt och inte har varit fryst bör de avstå frän att äta av köttet.
ToxoplasmaToxoplasma gondii dör vid upphettning till minst 60 - 65 ºC eller djupfrysning i -18 ºC i minst tre dygn.
Vänliga hälsningar