Kan gravida äta fårfiol?

Nu inför påsken undrar jag om man får äta fårfiol när man är gravid?

Karin

Kommentarer

  • Hej Karin!

    Tack för din fråga!
    Beroende på hur köttet är tillrett och förvarat så kan det gå bra för även gravida att äta av köttet, men det kan även vara så att de behöver avstå. Jag redovisar de olika svaren här nedan:
    • Om fårfiolen är varmrökt kan de gravida äta av köttet utan problem. 
    • Om fårfiolen är kallrökt så kan de äta av köttet om det har varit fryst i minst 3 dagar. 
    • Om fårfiolen är kallrökt och inte har varit fryst bör de avstå frän att äta av köttet.  
    Toxoplasma
    Toxoplasma gondii dör vid upphettning till minst 60 - 65 ºC eller djupfrysning i -18 ºC i minst tre dygn.

    Vänliga hälsningar
    Catarina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.