I Livsmedelsverkets forum kan du hitta svar på vanliga frågor.
Om du inte hittar svar på din fråga går det bra att skicka in den i forumet. Tänk på att inte ange inte känsliga personuppgifter, exempelvis namn eller information om någons hälsa.
Gravida kan söka svar i "Fråga Liv".
Som livsmedelsföretag kan du
- läsa vår information till företagare,
- skicka frågan till fragor@slv.se,
- kontakta oss via telefon 018-175000
(tis.9.00-11.00 och tors.14.00-16.00)
- kontakta din kontrollmyndighet
(företagsspecifika frågor)
Så behandlar Livsmedelsverket personuppgifter.
Tack för din fråga!
Beroende på hur köttet är tillrett och förvarat så kan det gå bra för även gravida att äta av köttet, men det kan även vara så att de behöver avstå. Jag redovisar de olika svaren här nedan:
- Om fårfiolen är varmrökt kan de gravida äta av köttet utan problem.
- Om fårfiolen är kallrökt så kan de äta av köttet om det har varit fryst i minst 3 dagar.
- Om fårfiolen är kallrökt och inte har varit fryst bör de avstå frän att äta av köttet.
ToxoplasmaToxoplasma gondii dör vid upphettning till minst 60 - 65 ºC eller djupfrysning i -18 ºC i minst tre dygn.
Vänliga hälsningar