Till senaste kommentaren

Måste man koka hallon och andra bär?

Behöver alla bär kokas innan man äter dem för att vara på den säkra sidan? Eller är det enbart hallon som behöver kokas?
Livsmedelsverket Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    Vårt råd till konsumenter är att koka frysta, importerade hallon innan man äter dem. Det är i sådana hallon som det är störts risk för norovirus (vinterkräksjuka).

    Frysta, importerade hallon
    Kokningsrådet gäller både konventionellt och ekologiskt producerade hallon och det går även bra att koka dem i mikrovågsugn. Man behöver koka dem i en minut.

    Om man använder bären i en kaka eller paj som tillagas i ugn behöver man inte koka dem först.

    Koka andra bär?
    Rådet gäller alltså för frysta utländska hallon, andra bär samt färska hallon har vi inte något råd om att koka innan man äter dem.

    Här finns mer information om frysta hallon.

    Livsmedelsverket

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.