Till senaste kommentaren

Kostråd - lightprodukter till barn?

Hej!

Jag undrar hur jag skall tänka gällande lightprodukter till småbarn (har dotter på 3 år). Är det skadligt?

Vi har tex röd mjölk hemma, riktigt smör m.m. detta för att vi tänker att det äe de bästa för henne.

Jag besväras själv av övervikt & rekommenderas därför lightprodukter & nyckelhålsmärkta varor bland annat.. Funderar på hur jag skall förhålla mig till matlagningen..om jag skall göra någon skillnad i min & dotterns mat.

Kan tillägga att dottern är "normalviktig, ner mot lågviktig enligt tabell".


Hälsningar Linnea

Kommentarer

 • Hej Linnea!

  Barn under två år behöver något mer fett i maten än vuxna. Därför kan det kännas naturligt att ge barn feta mjölkprodukter. Men det är framför allt omega-3-fett som barn behöver mer av och det finns inte i mjölken. Därför är det bättre att ge magra mjölkprodukter och i stället ha lite extra rapsolja i maten, eftersom den innehåller omega-3.

  Eftersom din dotter är tre år kan hon äta samma mat som du. Genom att välja magra mejeriprodukter även till barnen lär de sig från början att tycka om dem. Det är en bra investering i deras hälsa på lång sikt och hela familjen kan äta av samma produkter.

  Nyckelhålet är ett bra sätt att hitta mat med nyttigare fetter både för matlagning och som smörgåsfett. Nyckelhålet finns även på mat med mer fibrer och fullkorn samt mindre socker och salt.

  Här hittar du våra råd om mat för barn och ungdomar 2-17 år.

  Vänliga hälsningar
  Åsa B
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.