Till senaste kommentaren

Kylskåp stod öppet över natten

Hej! Våran kylskåp stod öppet hela natten på glänt och vi undrar om vad som ska kastas.
Vi hade färdiga Felix soppor, kycklingfile, köttfärs, bregott, mjölk, yoghurt, ost, gräddfil. Finns det någon linje på hur man ska tänka? Bregotten var halv smält så jag antar att kylan höll sig inte bra i kylskåpet...

Kommentarer

 • Hej
  Så trist! Det är så besvärligt när kylvarorna förvaras för varmt. Jag kan svara med ett mikrobiologiskt resonemang om dina olika kylvaror. Men observera att jag inte kan lämna några hundraprocentiga garantier för att det är helt säkert. Det beslutet måste ni ta.

  Mejeri
  Det som är syrat, dvs yoghurt och gräddfil samt bregott har troligtvis klarat sig ganska bra även om hållbarheten förkortas. Oönskade bakterier trivs inte så bra i syrliga livsmedel och i bregott finns inte tillräckligt med vatten för snabb tillväxt. Kvaliteten kan dock ha försämrats då den var halvsmält.

  Mjölkens hållbarhet påverkas också, men du kan prova att lukta och smaka på den. Verkar den ok, kan du dricka den.

  Kött och kyckling
  Kycklingen och köttfärsen är känsliga för bakterietillväxt. Det finns många bakterier på köttet redan från början och ett havt dygn i förhöjd temperatur kan ha troligen försämrat deras skick till förskämning, men man vet aldrig. Prova att lukta på dem. Om de fortfarande luktar ok, kan du tillaga dem idag. Då kan man säga att du "nollställer" dem mikrobiologiskt. Luktar de skumt får du tyvärr kasta dem.

  Färdig soppa
  Den färdiga soppan kan också vara ok. Öppna och prova att lukta på den, om den luktar som den ska kan du hetta upp den, gärna idag. Luktar den skumt får du tyvärr kasta dem.

  Med vänlig hälsning
  Åsa R
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.