Kan man äta syrade grönsaker vid graviditet?
Hej.
Är gravid och undrar följande: går fermenterade/syrade grönsaker som till exempel surkål och kimchi bra att äta under graviditeten? Älskar syrade grönsaker, men ej vågat äta dem sen jag blev gravid.
Är gravid och undrar följande: går fermenterade/syrade grönsaker som till exempel surkål och kimchi bra att äta under graviditeten? Älskar syrade grönsaker, men ej vågat äta dem sen jag blev gravid.
Följ inlägget
2
följare
Hej,
Det går bra att äta syrade grönsaker som gravid och ammande. De mjölksyrabakterier som finns i denna typ av produkter förhindrar skadliga bakterier att växa till.
Har du andra funderingar kring vad du kan äta så har vi råd till gravida på vår webbplats. Du är också välkommen tillbaka hit till Fråga oss.
tack för frågan.
Det går bra även för gravida att köpa de burkar det står opastöriserad på, eftersom de goda bakterierna konkurrerar ut de skadliga.
Vänliga hälsningar
Ja det går bra att äta bostongurka när du är gravid. Den innehåller ättika som gör att bakterier inte trivs.
Med vänlig hälsning,
Går det bra att äta surkål man lagt in själv? På er hemsida står det att Clostridium botulinum, (som kan ge botulism) kan finnas på grönsaker och att en salthalt på två procent inte räcker för att de ska hållas tillbaka, det är den procenten man använder av saltlag när man gör egen surkål och när man gör surkål använder man inte ättika.
Tack för din fråga.
Ja det går bra för både gravida och icke gravida att äta egen fermenterad surkål om processen har förlöpt som den ska.
Det stämmer att enbart 2 procent salt inte tillräckligt för att stoppa Clostridium botulinum. Men då mjölksyrabakterierna sätter igång att bilda mjölksyra blir pH-värdet för lågt för att bakterien ska trivas.
Med vänlig hälsning,