Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Hej!
Vi har inget specifikt råd om råa ägg och graviditet, utan det råd vi har gäller för alla. Svenska, norska, danska och finska ägg går bra att äta råa eller löskokta. Det är alltså ok att äta dessa ägg råa även när de ingår som en ingrediens i till exempel hemmagjord glass eller majonnäs. Glass och majonnäs som man köper i matbutik är också ok att äta.
Ägg från andra länder bör man undvika att äta råa eller löskokta på grund av risk för Salmonella. Salmonella kan göra dig sjuk, men påverkar inte fostret.