Kan gravida äta råa ägg?

Hej!
Jag är gravid och undrar om man kan äta maträtter där råa ägg ingår?

Livsmedelsverket

Kommentarer


  • Hej!
    Vi har inget specifikt råd om råa ägg och graviditet, utan det råd vi har gäller för alla. Svenska, norska, danska och finska ägg går bra att äta råa eller löskokta. Det är alltså ok att äta dessa ägg råa även när de ingår som en ingrediens i till exempel hemmagjord glass eller majonnäs. Glass och majonnäs som man köper i matbutik är också ok att äta.

    Ägg från andra länder bör man undvika att äta råa eller löskokta på grund av risk för Salmonella. Salmonella kan göra dig sjuk, men påverkar inte fostret.

    Livsmedelsverket
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.