Kan gravida äta kall kyckling?
Hej!
Jag är gravid och ska bli bjuden på hemmagjord kycklingsallad. Jag undrar om man kan äta kall kyckling?
Kan man äta kall kyckling som man köper i salladsdisken när man gör sin egen sallad?
Kan man äta kall salladskyckling som varit fryst?
Jag är gravid och ska bli bjuden på hemmagjord kycklingsallad. Jag undrar om man kan äta kall kyckling?
Kan man äta kall kyckling som man köper i salladsdisken när man gör sin egen sallad?
Kan man äta kall salladskyckling som varit fryst?
Följ inlägget
9
följare
Hej!
Visst kan du äta kall kyckling när du är gravid.
Mycket liten risk i nygrillat
När du gör hemmagjord kycklingsallad används i regel nygrillad kyckling och då är risken för listeria mycket liten.
Salladskyckling har varit fryst
Salladskyckling som du köper hem eller som finns i salladsdiskar går också bra att äta. Listeria kan inte föröka sig under tiden som kycklingen var fryst. Hållbarheten på tinad salladskyckling är för kort för att skadliga halter av bakterien uppnås.
Du kan läsa mer om våra råd till gravida på vår webbplats.
Med vänlig hälsning
Det går bra att äta köpt grillad kyckling (varm) när man är gravid.
Med vänlig hälsning
ja, det är ok att äta sådan kyckling.
Vänliga hälsningar
Ja, det går bra att äta grillad kyckling som kylförvarats till dagen efter.
Med vänlig hälsning
Ja, det går bra även för gravida att äta sådana röror.
Vänliga hälsningar
Mvh
I kylskåp håller tillagad mat ofta flera dagar, ibland upp till ungefär en vecka. Det är främst temperaturen i kylskåpet som avgör hur länge maten håller. Ju lägre temperatur maten förvaras i, desto långsammare förökar bakterier sig. En lämplig kylskåpstemperatur är 4 °C.
Förvaring av kylvaror (livsmedelsverket.se)
Med vänlig hälsning
Det går bra att äta kycklingsallad även när du är gravid. Vårt råd är att undvika alla förpackade blandade sallader, smörgåsar och röror som innehåller rökt/gravad fisk, mögel- och kittost eller chark. Med chark menas exempelvis skivade charkprodukter eller smörgåspålägg som kokt/rökt skinka eller kalkon/kyckling.
Gravid - Mat att undvika - sallader, smörgåsar och röror
Välkommen igen om du har fler frågor!
Tack för din fråga.
Ja, skivad kyckling ska ses som ett skivat köttpålägg och bör ätas inom en vecka efter förpackningsdagen.
Med vänlig hälsning,