Till senaste kommentaren

Intag av K-vitamin under Waranbehandling

Hej!
Jag har ordinerats Waran alltsedan 2004 då jag genomgick en hjärtoperation där jag fick 2 st mekaniska hjärtklaffar inopererade. Läser på Er hemsida om olika livsmedels innehåll av vitamin K. Varför finns inte t.ex jordgubbar med på listan. Enligt den information jag har fått, är jordgubbar ett av de livsmedel som påverkar halten av vitamin K mest.

Med vänlig hälsning

Kommentarer

 • Hej Anders!

  K-vitamin i jordgubbar
  Enligt de uppgifter jag hittar i vår livsmedelsdatabas är innehållet av vitamin K i jordgubbar endast 5 mikrogram/100 gram. (För att få fram uppgifter om vitamin K måste du välja "Alla näringsämnen" under rubriken "Välj näringsämneslista").

  Listor över livsmedel med höga/måttliga halter K-vitamin 
  Anledningen till att jordgubbar inte finns med i listorna över livsmedel med höga respektive måttliga halter i vår webbtext om vitamin K är att innehållet är så lågt.

  Råd till dig som äter blodförtunnande medicin
  I webbtexten om vitamin K finns särskild information till dig som äter Waran eller annan blodförtunnande medicin. Se särskilt rubriken "Vitamin K och blodförtunnande medel".

  Mer om näringsinnehåll i bär
  Vill du läsa mer om vitamin K och andra näringsämnen i olika bär finns mer information i rapporten Bär - analys av näringsämnen.
  Åsa B
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.