Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Innehåller dessa tillsatser gluten?

Hej!

Min dotter har just fått veta att hon har celiaki och jag har försökt läsa på om alla tillsatser. De flesta var lätta att förstå men jag fick inte riktigt kläm på tillsatser med följande nummer:
E459, E620, E621, E622, E623, E624 och E625.
Innehåller de gluten?

Kommentarer

  • Hej Lotta, 

    Livsmedelstillsatser som används vid tillverkningen av ett livsmedel och som har sitt ursprung från spannmål som innehåller gluten ska anges i märkningen med en tydlig hänvisning till beteckningen på den ingrediens som den ursprungligen kommer ifrån. Vidare ska den allergena ingrediensen framhävas i märkningen. Du kan därför i ingrediensförteckningen läsa dig till om en tillsats innehåller gluten i form av vete, råg eller korn. Läs mer här:

    Allergimärkning

    Med vänliga hälsningar,
    Sara
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.