Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Importera nötter och kryddor från Asien

Hej!

På tullverkets hemsida finns en parameter för skalade mandlar om stickprovsavgift. Då måste importen föranmälas antar jag? För på er hemsida har jag inte hittat om att mandlar från Iran ska kontrolleras med stickprov. Sker denna avgift vid varenda leverans av samma produkt eller bara vid första leveransen? Spelar det någon roll om varan är vakuumförpackad i plastpåsar eller inte? Vad är bäst? Malen ingefära verkar inte ha någon stickprovsavgift. Är det någonting annat jag behöver tänka på såsom dokument eller märkning vid import eller är det butikens ansvar endast? Tack på förhand!

Med Vänliga Hälsningar

Kommentarer

  • Hej!

    Mandlar från Iran omfattas inte av krav på gränskontroll just nu, (om det inte är pistaschmandlar).

    Vilka vegetabiliska livsmedel från vilka länder utanför EU som ska gränskontrolleras och vilka vegetabiliska livsmedel som är importförbjudna, framgår på Livsmedelsverkets webbplats. Lagstiftningen ändras löpande så det är bra att följa informationen om bland annat vilka livsmedel från vilka länder utanför EU, som ska gränskontrolleras på Livsmedelsverkets webbplats under "Aktuellt".

    Stickprovsavgiften är inte samma avgift som den som tas ut vid gränskontroll, utan är en avgift som tas ut för varje sändning av vissa typer av varor i enlighet med LIVSFS 2006:21, kapitel 4 3 §. Avgiften tas ut vid förtullningen. Om varan är vacuumförpackad eller inte spelar inte någon roll.
    Anna N
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.