Till senaste kommentaren

Importera ekologiska livsmedel - vad krävs?

Hallå!
Har tänkt börja importera ekologiska produkter i mindre skala. Behöver jag några speciella tillstånd eller så från er?

Kommentarer

 • Hej!

  Det är mycket att tänka på när man ska börja importera ekologiska livsmedel. Därför har vi samlat informationen du behöver på sidan import av ekologiska livsmedel. Vi vill också tipsa om Importguiden, en samlad information om import från Livsmedelsverket, Tullverket och Jordbruksverket.

  Registrera dig i Traces NT
  För att importera ekologiska livsmedel måste du vara registrerad i datasystemet Traces NT. Vid själva importen behöver du också ha ett kontrollintyg i Traces NT. Kontrollintyget kallas även för Certificate of inspection (COI). På sidan som länkas ovan finns instruktioner för hur du registrerar dig i Traces NT.

  Anslut dig till ett kontrollorgan
  Du som importerar ekologiska livsmedel måste vara ansluten till ett kontrollorgan. På vår sida om ekologiska livsmedel hittar du mer information om det, tillsammans med kontaktuppgifter till de kontrollorgan som finns att välja på.

  Håll dig uppdaterad
  Det är bra att känna till att lagstiftningen ändras löpande. Den senaste informationen hittar du under Aktuellt.

  Märkning och livsmedelsinformation
  När livsmedel säljs i Sverige måste den obligatoriska informationen vara på svenska. I broschyren Importera färdigförpackade livsmedelhar vi samlat information som kan vara värdefull för dig som tänkt börja importera just färdigförpackade livsmedel.

  Se till att ditt företag är registrerat
  Om du planerar att starta ett livsmedelsföretag så behöver du anmäla det till kommunen. Anmälan om registrering ska göras senast två veckor innan du startar verksamheten. Du kan läsa mer på vår webbplats om att starta livsmedelsföretag.

  Lycka till med din importsatsning!

  Vänliga hälsningar,
  Paulina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.