Till senaste kommentaren

Hur förvarar jag maten bäst i rötmånadstider i sommar?


Hur vet jag när det är rötmånad och hur förvarar jag maten bäst?
Livsmedelsverket (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Rötmånad
    I slutet av juli börjar den period vi traditionellt kallar rötmånaden. Men det är egentligen vädret, värmen och fukten, som avgör om det är rötmånad för maten eller inte.

    Förvaring
    Som alltid är det viktigt att förvara kall mat kallt och varm mat varmt. På så sätt minskar man risken för att det ska finnas bakterier som gör oss sjuka.

    Läsa mer
    Mat i rötmånadstider
    Förvaring
    Sommarbuffé

    I vårt pressmeddelande från 15 juli finns ytterligare information och länkar.
    Livsmedelsverket
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.