Sök gärna bland tidigare frågor i forumet så kan du snabbt få svar. Företag finner även svar på Företagande, regler & kontroll. Gravida kan använda "Fråga Liv" via Mat för gravida.
Livsmedelsverket ger inte personliga kostråd. Vi ger generella råd om mat, dricksvatten, matvanor och hälsa, och generella svar på företagsfrågor om kontroll och regler. Vid specifika företagsfrågor, kontakta din kontrollmyndighet.
Frågorna hanteras säkert. Ditt svar innehåller en länk som bara du når. Ange inte uppgifter som kan kopplas till dig. Om vi synliggör frågor, tar vi bort personliga uppgifter. Du måste inte ange ditt riktiga namn men mejladress behövs för att få svar.
Läs mer i vår policy nedan.
Livsmedelsverket har råd, precis som du skriver, om att undvika att ge honung till barn som är under 1 år. Rådet gäller även om man ger honung i små mängder. Vad gäller gräddning av bröd skulle det eventuellt kunna göra så att de sporer som kan finnas i honungen avdödas, men det beror på temperatur och hur länge brödet gräddas. Tyvärr har vi dock inga exakta uppgifter om tid och temperatur, därför gäller rådet även upphettad mat.
Med vänlig hälsning
Livsmedelsverket har råd, precis som du skriver, om att undvika att ge honung till barn som är under 1 år. Rådet gäller även om man ger honung i små mängder.
Så från ett år och upp så går det bra för barn att få honung.
Vänlig hälsning,
Aravinda