Till senaste kommentaren

Gröna morötter - innehåller solanin?

Hej!

Flera av de morötter jag köpt på påse är gröna på toppen där blasten suttit samt en del lite gröna lite längre ned. Ska man undvika att äta dessa? Ska man tänka på samma sätt med gröna morötter som potatis som är grön som man ska undvika?

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar,
Jonas

Kommentarer

  • Hej,

    Nej det behöver du inte göra. Att morötter är gröna beror troligen på att änden närmast blasten vuxit ovanför jord och den gröna färgen kommer av klorofyll. Även i potatis kommer den gröna färgen från klorofyll men här kan den innebära att potatisen producerat solanin/glykoalkaloider. Morötter är inte släkt med potatis och producerar inte dessa skadliga glykoalkaloider.


    vänliga hälsningar,
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.