Fruktsallad - gravid?
Om man göra en stor fruktsallad och förvara den i kylskåpet, kan man äta den då i ett par dagar? Eller finns det risk att det utvecklas bakterier som kan vara skadligt för fostret då på de ”uppskurna fruktdelarna”? Jag tänker ex på listeria.
Följ inlägget
5
följare
Det går bra att äta fruktsallad som du har sparat i kylskåpet några dagar, det vill säga 3-4 dagar.
På den korta tiden hinner inte skadliga bakterier som listeria föröka sig. Dessutom är frukt i regel för surt för att listeria ska trivas. Det är egentligen bara mindre sura frukter som till exempel honungsmelon som listeria kan trivas i om den hamnar i fruktköttet.
Med vänlig hälsning
Det stämmer att banan inte är en sur frukt, men bananskalet skyddar bananen från att förorenas av listeria.
Med vänlig hälsning
Är det okej att äta vattenmelon🍉🍉 slutet av gravidet eller orsakar den för tidigt stark förlossning?
Tack förhand:))
Det går bra att äta vattenmelon under hela graviditeten. Vi har inte något särskilt råd om vattenmelon, däremot när det gäller söta meloner: Kan det finnas listeria i skuren melon?
Vänliga hälsningar
Jag brukar skala päronet och sedan dela det i bitar. Finns det risk för listeria om det skurna päronet ligger framme i rumstemperatur 1 timmes tid innan jag äter det?
Brukar ha det i en påse i kylen och äta direkt men nu gick det en stund innan jag åt det o det låg framme i ca 1 timme kanske lite längre.
Tack på förhand!
Det går bra att låta det skalade päronen ligga framme en timme innan du äter det. På så kort tid hinner inget hända.
Med vänlig hälsning