Fråga om hållbarhet av öppnade glaskonserver
Hej
Jag undrar över hållbarheten av öppnade glaskonserver där det inte står angivet hur öppnad burk skall förvaras, utan endast sista förbrukningsdag. Jag menar alltså öppnade burkar som blir stående i kylen och som man inte minns när de öppnades och där man inte ser mögel. Tex soltorkade tomater, oliver, oljeinlagda sardeller, sillinläggningar, stenbitsrom, asiatisk fisksås.....
Tack på förhand
Jag undrar över hållbarheten av öppnade glaskonserver där det inte står angivet hur öppnad burk skall förvaras, utan endast sista förbrukningsdag. Jag menar alltså öppnade burkar som blir stående i kylen och som man inte minns när de öppnades och där man inte ser mögel. Tex soltorkade tomater, oliver, oljeinlagda sardeller, sillinläggningar, stenbitsrom, asiatisk fisksås.....
Tack på förhand
Följ inlägget
1
följare
vad gäller de flesta öppnade konserver i glasburk som förvarats i kylskåp, så kan man avgöra om de går att äta genom att titta, lukta och smaka. Ser det inte fräscht ut, så är det inte heller fräscht.
Datummärkning gäller oöppnade burkar
Det stämmer att den datummärkning som finns på burken gäller när produkten är oöppnad. När burken har öppnats förändras hållbarheten. Ibland står det på förpackningen hur länge den kan tänkas hålla, och hur den ska förvaras när den har öppnats.
Här finns mer information om avsvalning av mat och förvaring av kylvaror.
Med vänlig hälsning