Till senaste kommentaren

Fika när man är gravid - punchrulle, dammsugare

Får man äta punchrulle / dammsugare när man är gravid
Natalie

Kommentarer

 • Hej Natalie och tack för din fråga!

  Det går bra att äta "dammsugare" och annat när man är gravid. De är oftast bara smaksatta med arom och innehåller sällan alkohol.

  På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. I vår snabbguide "Fråga Liv" för gravida kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.

  Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
  Vendela
 • Hur är det med punch godis? Kan ammande äta det?
  Johanna
 • Hej, tack för frågan.

  Ja, det bör gå bra för ammande att äta punchgodis.

  Vänliga hälsningar
  Ingela
 • Hej!
  Kan man vara lugn som nykterist/nykter alkoholist vad gäller t.ex flytande vaniljaromer, arrak, bittermandel och dylikt från Dr Oetker som innehåller etanol, är inte den inaktiv eller bör man skippa allt sådant för säkerhets skull, så hjärnan inte triggas? Kan man äta sådant som innehåller sådana hushållsaromer om man är gravid också? En del ger ju sådant till barn ibland, hemmagjord chokladboll smaksatt med lite vaniljarom eller så menar jag, det står ingen varningstext alls på de där små arom-flaskorna... känns som att det borde stå nåt om det var en aktiv alkohol man ska se upp med. Som det gör på en del naturläkemedel som t.ex dormeasan lugnande droppar med humle där detta står: "På grund av alkoholinnehållet kan Dormeasan vara skadligt, t ex för personer som lider av alkoholism, leversjukdomar eller epilepsi." Inget sådant står ju på aromerna från Dr Oetker... Tacksam för svar! Mvh Roine
  Roine
 • Hej Roine och tack för din fråga!

  Livsmedelsverket ger råd utifrån den allmänna befolkningen. Råd till den som är nykter alkoholist bör ges av vårdpersonal.

  Vad gäller gravida och barn så innehåller sådana aromer väldigt väldigt lite alkohol och innebär ingen fara för foster eller barn. Naturläkemedel som du beskriver kan innehålla högre halter alkohol, därav varningstexterna.

  Välkommen igen om du har fler frågor!
  Vendela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.