Färskpotatis med skal - gravid

Hej, kan man äta färskpotatis med skal på när man är gravid? Den kokas eller värms ju såklart upp innan. Men finns risk för toxoplasma genom att äta färskpotatisen med skalet på?
Johanna

Kommentarer

  • Hej, tack för frågan.

    Ja, även gravida kan äta färskpotatis och även annan potatis med skal. Man rengör ju potatisen först och sedan kokar man den. Eventuella mikroorganismer dör då.

    På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. I vår snabbguide "Fråga Liv" för gravida kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.

    Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
    Ingela
  • Tack Ingela för svar! Jag använder Liv på er hemsida flitigt. Dock finns inte "potatis" eller "potatisskal" med när jag söker...

    Anna Persson
  • Hej
    Vad bra att du använder Fråga Liv flitigt.
    Om du inte hittar det livsmedel som du undrar över i Fråga Liv eller på sidan Mat att undvika kan du utgå från att det går bra att äta.

    Med vänlig hälsning,


    Åsa R

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.