Egen gravad lax - gravid

Hej!
Jag har läst vad som gäller när man köper gravad lax som är vakuumförpackad och datumen som gäller där. Ifall man köper en egen färsk lax från affären för att grava vad är det viktigt att tänka på då som gravid? Ifall man fryser den när den väl är gravad och sedan tinar den när den väl ska ätas gör det någon skillnad?
Viktoria Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej
    Det går bra att göra och äta egengravad lax när du är gravid.

    Det som du bör tänka på är att använda en fiskråvara som är så färsk som möjligt, några få dagar gammal. Alternativt kan du använda tinad fryst fisk. När fisken är färdiggravad kan du äta den inom en vecka om du förvarar den i kylen. Annars går det jättebra att frysa in den för att äta senare.

    Detta finns även beskrivet i våra råd om listeria.

    Med vänlig hälsning
    Åsa R

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.