Branschriktlinjer restauranger - bufféservering
Jag har blivit informerad om att det är lagsmässigt korrekt att följa restaurang branschriktlinjerna från Visitas, stämmer det? Se foto nedan och bekräfta vänligen om jag förstått det korrekt. Mvh Henrik
Följ inlägget
1
följare
Branschriktlinjer är branschens egna riktlinjer för hur livsmedel ska produceras och märkas. De kan ibland vara strängare än lagstiftningen.
Branschen kan få sina riktlinjer bedömda av Livsmedelsverket. När Livsmedelsverket bedömer att riktlinjerna följer lagstiftningen och är praktiskt tillämpbara får de benämnas nationella branschriktlinjer. Läs mer om branschriktlinjer på vår webbplats.
Nationella branschriktlinjer som Livsmedelsverket har bedömt finns också listade på sidan och du kan se Visitas aktuella branschriktlinjer om livsmedelshygien för restauranger från 2021.
Vänliga hälsningar,