Blir mat som förvaras i frysen länge farlig att äta?
Om exempelvis bröd, kött, fisk, grönsaker eller annan mat legat i frysen flera år – blir den då farlig att äta?
Följ inlägget
5
följare
I frysen håller maten länge. Det beror på att smak, konsistens och näringsinnehåll bevaras, medan mikroorganismer som till exempel bakterier och virus inte kan föröka sig. En lagom temperatur i frysen är -18 °C.
Även om maten förvaras flera år i frysen blir den inte farlig att äta. Därför kan man äta den så länge man själv tycker att den smakar bra.
Här finns mer information att läsa: Frysa mat (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar
Ja, det gäller även frysta bär.
Med vänlig hälsning
Ja det är inga problem med tidigare frusen gravad lax som förvarats upp till en timme i en bruten kylkedja. På så kort tid hinner inte bakterier börja föröka sig.
Med vänlig hälsing,
Tack för din fråga!
Även om mat, exempelvis äppelmos, förvaras flera år i frysen blir den inte farlig att äta. Därför kan man äta den så länge man själv tycker att den smakar bra.
Frysa mat (livsmedelsverket.se)
Vänliga hälsningar