Till senaste kommentaren

Bakplåtspapper - risker över 220 grader?

Hej! Jag använder bakplåtspapper när jag gräddar pizza. Dessvärre blir resultatet bäst vid ugnens högsta temperatur som är 275 grader. Min fråga till er är om det är förknippat med några hälsorisker, d.v.s. att så höga temperaturer leder till oönskade kemiska reaktioner i bakplåtspapper/det som bakas, eller är temperaturgränsen satt till 220 grader enkom på grund av brandrisk?
Vänligen
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej,
    och tack för din fråga. Ledsen att du fått vänta på svar.

    Det finns olika typer av bakplåtspapper med olika beläggningar som till exempel silikon eller PFAS-ämnen. Endast tillverkaren kan upplysa dig om vad temperaturgränsen avser. Vi vet inte vad du använder, men det bör alltid finnas en god säkerhetsmarginal när man anger en viss temperaturgräns. Kontakta tillverkaren/butiken för ytterligare information.

    På våra webbsidor om Förpackningar och köksredskap kan du läsa mer.

    Välkommen igen!
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.