Till senaste kommentaren

Användning av vilda växter i restauranger.

Får man i en restaurang använda mindre mängder av råvaror som man själv plockat i naturen? Är det skillnad på om man köper varorna från en privatperson?

Kommentarer

  • Hej,

    Ja, det är fullt möjligt att använda råvaror som man själv samlar in från naturen. Ansvaret för säkra livsmedel ligger som alltid hos livsmedelsföretagaren.

    Livsmedelsföretagaren bör även meddela Länsstyrelsen om omfattningen av insamlingen blir stor då detta räknas som primärproduktion.

    Tänk på att om råvaror som vi inte ätit i någon större utsträckning innan 1997 kan räknas som så kallat "nytt livsmedel" och måste granskas och godkännas innan de kan börja säljas. Det finns även särskilda krav på svamp.

    Läs mer om:
    > Små mängder primärproduktion.
    > Nya livsmedel
    > Svamp

    Mvh,
    Martin
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.