Ägg med salmonella?
Jag har köpt ägg,som är återkallade pga salmonella.
Dör salmonella helt ,om jag använder äggen i sockerkaka eller rekommenderar ni att jag slänger dem?
Dör salmonella helt ,om jag använder äggen i sockerkaka eller rekommenderar ni att jag slänger dem?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga.
Företag uppmanar till att lämna tillbaks till butik
Om man läser de återkallanden som företagen har gjort så uppmanar de kunder att reklamera äggen där de köpts. Gör du det får du pengarna tillbaka.
Salmonella dör vid upphettning
Men om du inte vill lämna tillbaka äggen kan de ätas om de hettas upp ordentligt först, antingen genom att koka dem så att äggulan inte längre är rinnig (kan vara fast och krämig) eller använda dem i en upphettad maträtt som pannkakor, pajer osv. Det går också bra att baka en sockerkaka med äggen.
Tänk på hygienen när du lagar mat och bakar
Det är alltid bra att tänka på hygienen när du lagar mat och bakar. Om du nu vet att dina ägg omfattas av återkallandet är det extra viktigt.
Med vänlig hälsning