Företagskontroll & regler
- Kan jag ha klocka på mig i restaurangköket?
- Är svenskt mjöl berikat?
- Får vi använda egenodlade grönsaker i skolköket?
- Stämmer det att europeiskt vin måste vara gjort på europeiska druvor?
- Får kommunala verksamheter skänka eller ta emot bortskänkt mat?
- Vilka spårbarhetsuppgifter ska finnas med på följesedeln vid handel med fiskprodukter?
- Har hushållsost EU-skyddet traditionell specialitet?
- När kommer nya gränsvärden för PFAS i dricksvatten?
- Vad är det för regler som gäller vid matutdelningar, då man skänker matsvinn?
- Halter av främmande ämnen i importerad mat?
- Fel i förordning om titandioxid E171
- Vad gäller vid kalibrering av termometer?
- Vinterkräksjukan och kock, när får jag komma tillbaka till jobbet?
- Vad menas med försäljning till slutkonsument för ekologisk produkt?
- Mathantering och hygien på gruppbostad
- Vem kontrollerar halten etoxikin i odlad lax?
- Hur definieras Nya livsmedel/Novel food?
- Får restauranger ha levande örter i jord i krukor?
- Får jag sälja så kallat mikrogrönt, i små mängder?
- Behöver jag registrera min honungsproduktion hos länsstyrelsen?
- Behöver mitt företag ha en HACCP-plan?
- Vad behövs för att få sälja grönsaker till annan verksamhet?
- Vad säger lagen om lösnaglar och gelnaglar?
- Får man sälja något med utgånget datum?
- Var kan jag läsa resultat från restaurangkontroller?
- Behöver ett café ha personaltoalett?
- Sälja utgånget godis och snacks?
- Klädsel och hygien i personalmatsal
- Användning av vilda växter i restauranger.
- Tillsatser - Hur tar jag reda på till vilken livsmedelskategori min produkt tillhör?