Olika sorters vinäger och gravid?

Hej, kan man äta vitvins-, rödvins-, och balsamvinäger som gravid? Innehåller de någon alkohol?

Kommentarer

  • Hej,
    tack för din fråga.

    Det går bra att använda vinäger i matlagningen när du är gravid. Om det är någon alkohol kvar i dessa är det för lite för att vara skadligt.

    Välkommen igen!



  • går det alltså att använda dessa både i matlagning som hettas upp och även som dressing?
  • Hej igen,
    ja precis. Det går bra att använda som de är som dressing, utan upphettning.

    Vänliga hälsningar
  • Går det även bra att äta inlagd sill med vitvinsvinäger?
  • Hej Lisa,
    tack för frågan.

    Ja, det går också bra att äta inlagd sill med vitvinsvinäger.

    Vänliga hälsningar
  • Kan man äta risvinäger?
    A
  • Hej och tack för frågan.

    Ja, det går bra att använda risvinäger även som gravid.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
  • Går det bra med opastöriserad äppelcidervinäger om den hettats upp till 150 grader?
    Caroline
  • Hej Caroline och tack för din fråga!

    Ja, det går bra även för gravida att använda opastöriserad vinäger. Vinäger är en sur produkt och risken för skadliga mikroorganismer i den är minimal.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Kan man äta opastöriserad äppelcidervinäger (med moder) utan att hetta upp den och äta den kall i sallad när man är gravid?
    Ellinor
  • Hej Ellinor!

    Ja, det går bra att äta den kall i en sallad även när man är gravid.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Hej, äppelcider vinäger finns i viss pizzasallad och äppelcidervinäger innehåller ju alkohol? Är det okej att äta pizzasallad?
    M
  • Hej,

    Tack för din fråga!
    Ja, det går bra att äta äppelcidervinäger i exempelvis pizzasallad även när du är gravid. Om det är någon alkohol kvar i dessa är det för lite för att vara skadligt.

    Med vänlig hälsning
    Catarina
  • Hej!

    Är det någon skillnad i hållbarhet för pizzasallad när man är gravid vs icke-gravid? Alltså om man gjort pizzasallad hemma (min brukar hålla ca 1 vecka), kan jag äta den hela den tiden även när jag är gravid? Eller borde den ätas inom kortare tid under graviditet med tanke på bakterier? Det är rapsolja, vitvinsvinäger och äppelcidervinäger i och vitkålen är noga sköljd i kallt vatten innan.  

    Mvh Amanda

    Amanda
  • Hej Amanda!

    Tack för din fråga! Det går bra att äta pizzasallad upp till en vecka om den förvaras i kylen. Det gäller alla konsumenter, inte bara gravida.

    Det är främst temperaturen i kylskåpet som avgör hur länge maten håller. Ju lägre temperatur maten förvaras i, desto långsammare förökar bakterier sig. En lämplig kylskåpstemperatur är 4 °C.

     vänliga hälsningar,
    Catarina
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.