Varför bara vitt krabbkött som gravid?
Hej!
I era rekommendationer står att man kan äta krabba 2-3 ggr/år, men bara det vita köttet. Varför kan man inte äta de andra delarna (rom etc)? Och hur "noga" är det, kan man tex äta det 1 gång per år?
Vänliga hälsningar,
I era rekommendationer står att man kan äta krabba 2-3 ggr/år, men bara det vita köttet. Varför kan man inte äta de andra delarna (rom etc)? Och hur "noga" är det, kan man tex äta det 1 gång per år?
Vänliga hälsningar,
Följ inlägget
0
följare
krabbans rom och "smör" (det vill säga hepatopancreas) innehåller höga halter organiska miljögifter och tungmetaller. Av den anledningen råder vi gravida och ammande att bara hålla sig till det vita köttet, som innehåller väldigt låga halter miljöföroreningar.
Man bör under graviditeten hålla sig till detta råd och inte äta smör eller rom från krabba alls.
Här är en länk till våra kostråd för gravida.
Vänlig hälsning,