Till senaste kommentaren

Vakuumförpackat kött glömdes i ryggsäcken 12h.

Hej! Jag glömde vakuumförpackade revben i ryggsäcken över natten. La dem nu i frysen. Måste jag slänga dem, eller kan jag tillaga och äta? Förpackningen är intakt.

Kommentarer

  • Hej
    Det går tyvärr inte att lämna några garantier för att köttet är säkert att äta. Det kan gå bra, men det kan även ha hunnit växa bakterier som gör köttet ohälsosamt. Om det går bra eller inte beror på vilka bakterier som fanns på revbensspjällen när det förpackades. Det är förstås omöjligt att veta.

    Vakuum bromsar lite, men stoppar inte
    Visserligen finns det inte lika många bakteriearter som kan föröka sig utan syre som i syre, men vakuumförpackning innebär ändå inte noll tillväxt. Tolv timmar i rumstemperatur är tillräckligt lång tid för att oönskade bakterier ska ha kunnat föröka sig till ohälsosamma nivåer.

    Värmetåliga gifter
    Alla bakterier dör när du hettar upp köttet, men vissa, till exempel stafylokocker kan bilda värmetåliga gifter om de tillåts föröka sig i livsmedel. Då finns det kvar även efter tillagning.

    Med vänlig hälsning
    Åsa R
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.