Till senaste kommentaren

Omvandlas fetter till mättade fetter i en air fryer?

Jag funderar på att köpa en air fryer på grund av problem med gallan. Frågan är om fetterna som finns även i magra produkter omvandlas till mättade eller härdade fetter i den väldigt höga värmen som finns i en air fryer?

Kommentarer

  • Hej,

    För att undvika att omättat fett blir mättat vid tillagning gäller det att temperaturen inte är för hög eller att tillagningen pågår för länge. Det beror också på livsmedlet i övrigt, till exempel innehåll av antioxidanter.

    En air fryer kan tillaga mat i upp till 200 grader men det kan vara bra att undvika temperaturer över 175 grader för att inte riskera att fettet ska oxidera/bli mättat.

    Vänliga hälsningar
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.