Lektiner i frysta baljväxter
Hur får man bort lektiner ur
a) djupfrysta haricots verts?
b) djupfrysta ärtor?
Är det någon skillnad på djupfrysta ekologiska och icke-ekologiska baljväxter i tillagning?
a) djupfrysta haricots verts?
b) djupfrysta ärtor?
Är det någon skillnad på djupfrysta ekologiska och icke-ekologiska baljväxter i tillagning?
Följ inlägget
0
följare
tack för dina frågor.
De bönor du frågat om är redan förvällda/kokta en kort stund i vatten. Därmed har en del lektiner lakats ut och oskadliggjorts. För färska bönor, till skillnad från torkade, räcker det alltså med ett kortare uppkok. Det finns mer att läsa om hur detta fungerar på vår webbsida om lektiner.
Det är inte någon skillnad på ekologiska och konventionella bönor i detta avseende.
Välkommen igen om du har fler frågor.