Till senaste kommentaren

Förvara konserverad korv i kylen? Helkonserver och kylkonserver

Vår lokala handlare slängde just ett stort parti med kokkorv (konservburkar 6-pack) på grund av att kylen gick sönder.
Jag har ifrågasatt detta men många hävdar att "vissa konserver, likt denna, kräver max +8°C".
Stämmer detta? Konserverad mat som ej syresätts klarar väl normaltemperatur?
Jesper

Kommentarer

  • Hej, tack för frågan.

    Det finns både helkonserver och kylkonserver. Detta är vad som gäller för dem, se vår sida Förvara maten rätt:

    Konserver
    Helkonserver kan förvaras i rumstemperatur under lång tid, ofta betydligt längre än ett år. När en konserv har öppnats ska maten förvaras i kylskåp och hållbarheten blir samma som för andra matrester.

    Kylkonserver ska, som namnet anger, förvaras i kylskåp. Hur länge en öppnad förpackning håller beror på vilken typ av livsmedel det är. Inlagd sill kan många gånger hålla i flera månader medan en del sorters fiskrom bara håller några dagar. Ofta står det på burken hur länge livsmedlet beräknas hålla när burken öppnats.

    Vänliga hälsningar och välkommen igen!

    Ingela
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.