Förvara konserverad korv i kylen? Helkonserver och kylkonserver
Vår lokala handlare slängde just ett stort parti med kokkorv (konservburkar 6-pack) på grund av att kylen gick sönder.
Jag har ifrågasatt detta men många hävdar att "vissa konserver, likt denna, kräver max +8°C".
Stämmer detta? Konserverad mat som ej syresätts klarar väl normaltemperatur?
Jag har ifrågasatt detta men många hävdar att "vissa konserver, likt denna, kräver max +8°C".
Stämmer detta? Konserverad mat som ej syresätts klarar väl normaltemperatur?
Följ inlägget
1
följare
Det finns både helkonserver och kylkonserver. Detta är vad som gäller för dem, se vår sida Förvara maten rätt:
Konserver
Helkonserver kan förvaras i rumstemperatur under lång tid, ofta betydligt längre än ett år. När en konserv har öppnats ska maten förvaras i kylskåp och hållbarheten blir samma som för andra matrester.
Kylkonserver ska, som namnet anger, förvaras i kylskåp. Hur länge en öppnad förpackning håller beror på vilken typ av livsmedel det är. Inlagd sill kan många gånger hålla i flera månader medan en del sorters fiskrom bara håller några dagar. Ofta står det på burken hur länge livsmedlet beräknas hålla när burken öppnats.
Vänliga hälsningar och välkommen igen!