Behöver jag tänka på något särskilt när det gäller rävens dvärgbandmask i Sverige?
Hej!
Jag har några frågor om rävens dvärgbandmask.
1. Behöver jag skölja eller koka bär som jag plockat i skogen för att skydda mig mot rävens dvärgbandmask?
2. Behöver man koka importerade bär innan man äter dem för att skydda sig mot rävens dvärgbandmask?
3. Hur länge måste de i så fall koka?
4. Kan jag frysa bär som plockats i skogen för att göra dem säkra att äta?
Jag har några frågor om rävens dvärgbandmask.
1. Behöver jag skölja eller koka bär som jag plockat i skogen för att skydda mig mot rävens dvärgbandmask?
2. Behöver man koka importerade bär innan man äter dem för att skydda sig mot rävens dvärgbandmask?
3. Hur länge måste de i så fall koka?
4. Kan jag frysa bär som plockats i skogen för att göra dem säkra att äta?
Följ inlägget
0
följare
Här kommer svar på dina frågor.
1. Nej, det är inte nödvändigt att på grund av dvärgbandmasken skölja eller koka bären innan man äter dem.
2. Nej, det är inte nödvändigt att på grund av dvärgbandmask koka importerade bär.
3. Parasiten dör direkt vid kokning. Vid kokning dör alla bakterier, virus och parasiter. Men risken att smittas av rävens dvärgbandmask bedöms som mycket liten, och man kan därför äta bären som de är.
4. Nej, till skillnad från de flesta andra parasiter överlever rävens dvärgbandmask frysning vid -18 grader. Men risken att smittas av rävens dvärgbandmask bedöms som mycket liten, och man kan därför äta bären som de är.
Om du vill veta mer om rävens dvärgbandmask har vi mer information på vår webbplats.