Fermenterade livsmedel
Hej,
Nu har det varit så mycket prat i tv om fermenterad mat, bl a har en doktor Soki Choi pratat om nyttan med just fermenterad mat.
Jag har försökt förstå om vanlig yoghurt och filmjölk är fermenterade (probiotiska) eller är detta förstört i och med pastöriseringen?
Är det nyttigare att äta den svenska "Turkisk eller Grekisk Yoghurt" än vanlig yoghurt avseende just fermentering?
Nu har det varit så mycket prat i tv om fermenterad mat, bl a har en doktor Soki Choi pratat om nyttan med just fermenterad mat.
Jag har försökt förstå om vanlig yoghurt och filmjölk är fermenterade (probiotiska) eller är detta förstört i och med pastöriseringen?
Är det nyttigare att äta den svenska "Turkisk eller Grekisk Yoghurt" än vanlig yoghurt avseende just fermentering?
Följ inlägget
1
följare
yoghurt tillsätts de goda bakterierna efter att mjölken pastöriserats.
Vilken yoghurt som är nyttigast går inte att svara på. Det finns olika sorters goda bakterier som används i olika märken och produkter.
Välkommen igen!
Ja, även filmjölk är fermenterad det vill säga goda mikroorganismer har tillsatts efter pastöriseringen.
Vänlig hälsning