Får vi använda egenodlade grönsaker i skolköket?
Hej!
Jag undrar om ni har några riktlinjer för hur vi kan hantera egenodlade grönsaker i vårt skolkök, om detta är tillåtet och hur vi isåfall bör dokumentera detta.
Det är eleverna som odlat massor av fina grönsaker i pallkragar utanför köket.
Jag undrar om ni har några riktlinjer för hur vi kan hantera egenodlade grönsaker i vårt skolkök, om detta är tillåtet och hur vi isåfall bör dokumentera detta.
Det är eleverna som odlat massor av fina grönsaker i pallkragar utanför köket.
Följ inlägget
0
följare
Tack för ditt mejl.
Generellt omfattas odling av kryddor, grönsaker och bär av det som i lagstiftningen kallas för primärproduktion. När det gäller odling på friland och i växthus och leverans till den egna restaurangen, skolköket eller kaféet har vi resonerat att om odlingen har tillräcklig organisation och kontinuitet så ska den vara registrerad hos Länsstyrelsen. Har den inte det, om era elever har odlat och det är en begränsad aktivitet, så behöver ni inte vara registrerade som primärproducenter.
Läs mer: Primärproduktion (livsmedelsverket.se)
Kontakta för säkerhets skull din kontrollmyndighet (kommunens livsmedelskontroll) och diskutera detta med dem. Om ni skulle vilja odla mera regelbundet, så kan ni behöva registrera er hos Länsstyrelsen, men börja med att kontakta din kommun.
Vänliga hälsningar