Egen gröt & välling till barn
Hej,
Har en son som är 16 månader och skulle vilja byta ut det färdiga barnmatspulvret för gröt och välling till att göra egen dito. Vad ska jag tänka på? Är det några viktiga näringsämnen min son då riskerar att inte få i sig av tillräcklilg mängd eller inte alls?
Tittar man på innehållsförteckningen för vanlig mjölk samt havre- eller rågmjöl och jämför dessa med innehållsförteckningen för gröt- eller vällingpulver känns det ju som att mycket är detsamma... Dvs att man ganska lätt skulle kunna ersätta pulvret?
I övrigt ska sägas att min son äter mycket, gärna och av allt och att han inte har några kända allergier eller dietrestriktioner (äter kött/fisk/ägg/laktos/gluten m.m.).
Tacksam för svar!
/Malin
Har en son som är 16 månader och skulle vilja byta ut det färdiga barnmatspulvret för gröt och välling till att göra egen dito. Vad ska jag tänka på? Är det några viktiga näringsämnen min son då riskerar att inte få i sig av tillräcklilg mängd eller inte alls?
Tittar man på innehållsförteckningen för vanlig mjölk samt havre- eller rågmjöl och jämför dessa med innehållsförteckningen för gröt- eller vällingpulver känns det ju som att mycket är detsamma... Dvs att man ganska lätt skulle kunna ersätta pulvret?
I övrigt ska sägas att min son äter mycket, gärna och av allt och att han inte har några kända allergier eller dietrestriktioner (äter kött/fisk/ägg/laktos/gluten m.m.).
Tacksam för svar!
/Malin
Följ inlägget
0
följare
Det som kan vara lite svårt att få tillräckligt av från hemlagad gröt är järn. Välling och pulvergröt är nämligen berikade med järn och flera andra mineraler och vitaminer. På sidan 27 i handledningen för personal inom barnhälsovården ger vi tips på hur man kan öka järninnehållet i hemlagad gröt.
Hälsningar