Till senaste kommentaren

Är chark från kyckling också farligt?

Hej

Charkuterier från rött kött anses öka risken för sjukdomar. Gäller samma sak för charkuterier från kyckling?

Mvh
Jan
Jan

Kommentarer

  • Hej Jan,

    Tack för din fråga om chark.

    Kyckling och kalkon klassas som ”vitt kött”. De studier som visar att charkprodukter ökar risken för och tjock- och ändtarmscancer har även haft med chark från vitt kött. Därför bedöms risken öka även med chark från vitt kött.

    Däremot finns inte tillräckligt med evidens för att säga om risken skiljer sig mellan chark från rött respektive vitt kött, då alla charkprodukter var kategoriserade tillsammans i studierna.

    Man bör därför inte äta så mycket chark oavsett köttslag.

    På vår hemsida kan du läsa mera om kött och chark.

    Välkommen igen om du har ytterligare frågor.
    Sanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.