Blodpudding gravid

Är det ok att äta blodpudding som gravid? Finns det något man ska tänka på i så fall?
Sofie

Kommentarer

  • Hej Sofie!

    Blodpudding är jättebra mat för gravida, eftersom den är så järnrik. På vår webbsida för gravida Hur får jag tillräckligt med näring? (livsmedelsverket.se) nämner vi just blodpudding som en bra källa till järn.

    Det är egentligen inget särskilt du behöver tänka på när du äter blodpudding. Möjligen att det kan vara smart att äta något C-vitaminrikt till och att inte dricka kaffe direkt efteråt, så att järnet tas upp så bra som möjligt.

    Sen är det som alltid bra att äta varierat, dvs annan nyttig mat också, inte bara blodpudding varje dag.

    Vänliga hälsningar
    Åsa B
  • Behöver man tänka på att värma blodpuddingen till någon speciell temperatur avseende toxoplasma / listeria?
    Anna
  • Hej igen Anna,
    tack för frågan.

    Blodpudding är tänkt att tillagas, men den räknas inte som en "rå " produkt. Blodpuddingen värmebehandlas vid tillverkningen. Du behöver därför inte oroa dig för att det finns toxoplasma eller listeria i blodpuddingen även om den inte är helt genomstekt.

    Vänliga hälsningar
    Ingela
    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din e-postadress visas aldrig för andra, bara ditt namn om vi lägger ut ditt inlägg i forumet.