Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
Blodpudding är jättebra mat för gravida, eftersom den är så järnrik. På vår webbsida för gravida Hur får jag tillräckligt med näring? (livsmedelsverket.se) nämner vi just blodpudding som en bra källa till järn.
Det är egentligen inget särskilt du behöver tänka på när du äter blodpudding. Möjligen att det kan vara smart att äta något C-vitaminrikt till och att inte dricka kaffe direkt efteråt, så att järnet tas upp så bra som möjligt.
Sen är det som alltid bra att äta varierat, dvs annan nyttig mat också, inte bara blodpudding varje dag.
Vänliga hälsningar
tack för frågan.
Blodpudding är tänkt att tillagas, men den räknas inte som en "rå " produkt. Blodpuddingen värmebehandlas vid tillverkningen. Du behöver därför inte oroa dig för att det finns toxoplasma eller listeria i blodpuddingen även om den inte är helt genomstekt.
Vänliga hälsningar