Välkommen!
Om du söker här i forumet kanske du har hjälp av våra tidigare svar på liknande frågor. Sök också gärna på vår webb.
Alla frågor hanteras säkert i vårt system. När du får ett svar innehåller det en länk. Den länken är det bara du som kan nå. För att någon annan ska kunna se svaret krävs att vi aktivt lagt ut det synligt i forumet.
Skulle vi välja att synliggöra din fråga för andra, tar vi först bort personliga uppgifter. Andra kan då inte se vem frågan kommer från. Det är bra om du också tänker på att inte ange uppgifter i själva frågan som skulle kunna kopplas just till dig.
Läs mer i vår policy nedan.
Alla ska må bra av maten - nu och i framtiden
tack för din fråga.
Ja, det går bra att äta bacon när man är gravid. Det är inga problem med det.
På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. Där kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och få svar om de går bra att äta även när man är gravid.
Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
När du är gravid bör allt kött från gris hettas upp tills det är åtminstone rosa, för att ta död på eventuella toxoplasmaparasiter. Det fungerar också att frysa köttet i minst tre dagar. Så när du är gravid bör du steka bacon ordentligt, eller se till att frysa det i minst tre dagar först om du tycker om bacon som inte tillagats så länge.
På vår webbplats har vi råd till gravida där vi samlat sådant som gravida särskilt behöver tänka på. I vår snabbguide "Fråga Liv" för gravida kan man också skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.
På vår webbplats kan du också läsa mer om toxoplasma.
Välkommen tillbaka om du har fler frågor!
Ja, det går bra att äta tillagad bacon kall.
Vänliga hälsningar
Ja, det går bra. Eftersom fläsket steks och blir upphettat blir det säkert att äta även för gravida.
Med vänlig hälsning
Ja, det går bra att äta ägg i carbonara när du är gravid.
Sannolikt blir ägget upphettat när du blandar ner det i carbonaran. Men även om det skulle vara lite rått kan du äta det om ägget kommer från något av de nordiska länderna. Livsmedelsverket rekommenderar dock inte att man inte äter råa ägg som kommer från andra länder än Sverige, Norge, Finland och Danmark på grund av risken för att de innehåller salmonella.
Det rådet gäller alla inte bara gravida.
Med vänlig hälsning,